Eelt verwijderen en behandelen

Eelt kan meestal doeltreffend worden behandeld door de symptomen te verlichten, de onderliggende oorzaak van mechanische stress te bepalen, advies geven over geschikt schoeisel, regelmatige voetverzorging en behandeling van droge voeten en eelt verwijderen.
Eelt verwijderen en behandeling

Preventieve zorg voor eelt bestaat uit een zorgvuldige selectie van geschikt schoeisel. Schoenen die effectieve ondersteuning van de voetboog bieden en een schokabsorberende rubberen zool hebben, verminderen het risico op eeltvorming. Een goede regelmatige voetverzorging kan ook het risico op het ontwikkelen van eelt en het ongemak dat optreedt na de eeltvorming verminderen. Beschermende en palliatieve zorg bestaat uit het hydrateren en opvullen van een eelthuid. Regelmatig hydrateren helpt de eelthuid gehydrateerd en soepel te houden.

Eelt verwijderen

Debridement (Eelt verwijderen) egaliseert het huidoppervlak en vermindert verdikking en abnormale drukverdeling. Een kleine hoeveelheid eelt wordt niet verwijderd om bescherming te bieden aan het botachtige deel.

Steunzolen veranderen de voetmechanica door functionele problemen te corrigeren of het lichaamsgewicht te herverdelen. Het doel van steunzolen, vergelijkbaar met bepaalde andere behandelingen tegen eelt, is om druk en wrijving te verminderen en de huid te laten rusten.

Weken in lauw water ter voorbereiding op het verwijderen van eelt

  1. Vul een bak met 13 tot 15 centimeter lauw water en voeg dan 2 tot 3 eetlepels voetbadproduct toe. U kunt ook 1/4 kopje met witte azijn vervangen. Roer het water met uw hand, zet wat muziek op en laat uw voeten gedurende 10 tot 15 minuten weken in de oplossing.
  2. Haal uw voeten uit het water en droog ze volledig af met een handdoek. Zorg ervoor dat de gebieden tussen uw tenen ook droog zijn. Laat uw voeten een paar minuten aan de lucht drogen.
  3. Onderzoek uw voeten zorgvuldig en zoek naar eelt of andere delen met een droge huid. Wrijf zachtjes over de gebieden met behulp van het vlakke gedeelte van een puimsteen of voetvijl met cirkelvormige bewegingen om de eelt en de dode huid te exfoliëren. Gebruik de puimsteen twee keer per week totdat het eelt is verdwenen.
  4. Breng onmiddellijk na het exfoliëren een vochtinbrengend product aan op beide voeten. Doe dit twee keer per dag op de volledige voet, inclusief de bovenkant van de voet. Gebruik een crème met melkzuur of ureum in de ingrediëntenlijst; deze hydrateren en helpen droge, dode huidcellen af te voeren.
  5. Breng elke avond voor het slapengaan een vochtinbrengend en exfoliërend product aan. Draag katoenen sokken in bed. Spoel de oplossing de volgende ochtend af.